Merhabalar. Öncelikle kendinizi bize tanıtabilir misiniz? Sizi, sizin kelimelerinizle tanıyalım.
Memleketim Hatay’da doğdum. Dört çocuk annesi bir ev hanımıyım. Ön lisans İlahiyat mezunuyum. Yazdıklarıyla hatırlanmak isteyen, sahip olduğu ve kendine yeten hayatından şikâyeti olmayan, bol bol okumaya çalışan, fırsat buldukça yazan, en çok çocuklar için yazmayı seven, öğrenmeye kapıları kapamamış ve bu eylemi diplomayla sınırlandırmayan kendi halinde biriyim. Yayımlanmış üç çocuk kitabım ve birçok yazarın da yazılarının bulunduğu biri yetişkinler için diğeri çocuklar için olan iki derleme kitapta yazılarım var. Dergi de yayımlanmış yine çocuklar için yazmış olduğum öykülerim mevcut.
“Faris’in Kozası” ; Pandeminin başında okurları ile buluşan ilk kitabım. İçindeki resimler çocuklarıma ait. Sihirli bir koza bularak hayatı değişen bir çocuğun maceralarını konu ediyor.
“Bozuk Para”; 2020 yılında okuyuculara kavuşan dört farklı öyküden oluşuyor, her öykü gelişme bölümünde okura iki seçenek sunuyor ve okurun vereceği cevaba göre her öykü iki farklı şekilde son buluyor.
“Garip Gezegen Suhan”; 2021 yılında okurlara teslim edildi. Tek yumurta ikizi Can ve Cem kardeşlerin köpekleri Turşu ile başka bir gezegende yaşadıkları maceraları konu alıyor.

“Çocuk Edebiyatı” mı “Çocuk Kitapları” mı kulağınıza daha doğru veya yerinde geliyor?
Çocuk Edebiyatı daha kapsayıcı olması sebebiyle “Çocuk Edebiyatı” kulağıma daha yerinde geliyor.
Çocuk edebiyatının amacı sizce ne olmalı?
Çocuk Edebiyatını, çocukları hayata yetiştirme yollarından biri olarak görüyorum. Amacı da çocuklara kendi dillerinin sözlü ve yazılı gücünü kullanarak; başkalarını anlamayı, kendilerini anlatabilmeyi sağlamaktır.
Masalları çocuk edebiyatından saymalı mıyız?
Geçmişi yazılı edebiyattan daha öncelere uzanan sözlü edebiyatın bir parçası olan masallar çocuk edebiyatı içinde sayılmalı.
Yazdığınız bir kitabın raflarda yerini aldığını görmek nasıl bir his?
Yüzümde tatlı bir tebessüm oluşturan, dönüp baktığım sonra okura emanet etmenin verdiği huzurla sevinç hissettiğim bir durum.

Çocuklara uygun kitap seçimi nasıl yapılır?
Metin dili yaşa uygun olmakla beraber içeriği sahip olduğumuz dini, milli ve ahlaki değer ve hassasiyetleri göz önünde bulunduran kitaplardan seçim yapılmalı.

Çocuklara okuma sevgisi aşılamaya çalıştığımız süreç nasıl gelişmeli?
Çocuklar söylemlerimizden çok eylemlerimizi dikkate aldıklarından bizleri kitap okurken görmeleri lazım. Farklı türde kitaplarla buluşturarak çocuğun kendi beğenisine uygun kitapları bulmasına yardımcı olmak ve kitapları kolay ulaşılabilir yerlerde bulundurup, okuduğumuz ve ilgisini çekeceğini düşündüğümüz kitaplardan sohbet etmek de fayda sağlayacağı gibi. Birlikte kitap fuarlarını ziyaret etmek, yazarlarla buluşmalarını sağlamak da okuma sevgisi oluşmasına katkı sağlayacaktır.

En sevdiğiniz çocuk kitabı hangisidir?
Çayan Özvaran’ın kaleme aldığı “Meslek Sırrı” adlı kitap seti kurgusu, içeriği ve gözettiği hassasiyetler ile okura kazandırmaya çalıştığı milli bilinçten ötürü en sevdiğim çocuk kitabı olarak cevaplayabilirim.
Güzel ve keyifli bir sohbetti. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Çocuklar için kitap seçerken bu kitapları kendimiz için değil çocuklarımız için seçtiğimizi unutmamalı, öncelikle zevkle okuyacakları kitaplarla buluşmalarını sağlayıp kitap okuma alışkanlığı kazandıktan sonra öğretici kitaplarla tanıştırmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Yazdığım kitaplarda bu konuya dikkat ederek zevkle okuyabilmeleri için kurgu ve diyaloglara ayrıca özen gösterdim.
Vakit ayırdığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.