Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası Atlet Külot Jartiyer Tanga Jüpon Body Büstiyer
Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Editörlüğe olan sevginiz nasıl ortaya çıktı? Bu ilginizi, sevginizi, merakınızı nasıl fark ettiniz?
3 Ekim 1992, Samsun doğumluyum. Lisans öğrenimimi Ondokuz Mayıs Üniversite’sinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladım. İlkokuldan beri akademisyen olmayı hedefliyordum. Halen aynı üniversitede Yeni Türk Edebiyatı alanında doktora yapıyorum.
Edebiyatla uğraşmanın bir güzel yanı da birden çok kaynakla beslenebilmek ve birden fazla kaynağa dökülebilmek sanırım. Editörlük de bu işin bir parçası. Aslında kendime editör derken çekiniyorum, çünkü bu okuldan hiç mezun olunmuyor. Tecrübe sahibi olmaya ise değerli hocam Dağhan Dönmez’in çıkardığı Lento Dergisi’nde başladım.
İlgim, tıpkı edebiyat öğrenimi konusundaki aceleciliğim gibi erken yaşlarda başladı diyebilirim. Devamlı sözlük okur, atasözleri ve deyimler öğrenip onlarla cümle kurmaya çalışırdım, hala da böyledir. Hocalarım ders anlatırken anlatım bozukluğu yapsalar uyarırdım. Zaten okuyup yazdıkça gelişen bir kas gibi bu ilgim de zamanla ilerledi, bugünlere geldi.
Bu devam eden bir süreç fakat hiç sekteye uğradığı oluyor mu? Hiç ‘yapamayacağım’ korkusunu yaşadığınız dönemler oldu mu?
Yapamayacağım korkusuna mahal vermeden, yaptığımı değil de hep yapmaya çalıştığımı düşünüyorum. Ama insan arada durup kendi kendini takdir edebilmeli, geçmişe bakıp nereden nereye geldiğini görebilmeli, elbette rehavete kapılmadan. Ben de zaman zaman “yetersizlik” duygusu yaşasam da genel olarak kendime karşı iyimser olduğumu söyleyebilirim.
Sizi bu mesleğe özendiren şeyler nedir?
Aslında okuma alışkanlığı kazanmamı en başta babama borçluyum. Belki sektörün içinde oluşunun etkisi ve kişinin meyillerine göre eğitim almasının gerekliliğine olan inancıyla beni bu alanda çalışmaya o teşvik etti. Dokuz yaşındayken yazdığımı sandığım şiirlerimi dosyalaştırması, o dönemde beni, aileler arasında daha revaçta olan sayısal mesleklere yönlendirmek yerine, “hayalci kızım” diye desteklemesi gibi birçok şey sayabilirim. Aslında henüz başıboş akmakta olan bir kaynağı doğru yönlendirmekti yaptığı.
Hangi konularda yazıyorsunuz?
Akademik hayatım devam ettiği için hem tez hem makale yazıyorum; özel olarak çalıştığım alan tiyatro ve beden. Felsefe ve sosyoloji ile disiplinlerarası bir çalışma yapıyorum. Yüksek lisans çalışmam da metinlerarasılık üzerineydi. Multidisipliner çalışmayı tercih ediyorum. Haricinde şiir ve deneme yazıyorum. Umarım şiir kitabı yayımladığımda ağırlıklı olarak yazdığım temler de açığa çıkar.
“Edebiyat sihirli bir toz gibidir. Varlığını gözünüzle göremeseniz bile etrafınızdadır, içinize derinden işler; bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi hayata hazırlar. Bence bu toz, ‘her eve lazım’ tozlardan.” diye bir söz vardır. Çocuğun bu sihirli toza bulanmasına engel olmamak için yetişkinlere, öğretmenlere düşen nedir sizce?
Az evvel de dediğim gibi, çocuğu gözlemek! Ona dayatıcı olmadan, ilgisi neyse o konu üzerine rehberlik etmek. Herkesin eğilimli olduğu en az bir alan vardır…
Yeni çalışmalarınız var mı? Varsa, kısaca söz edebilir misiniz?
Şu sıralar doktora tezimi bitirmeye çalışıyorum, kitaplaşacağı için şimdiden heyecanlıyım. Bir yandan eğitim ve satış sorumluluğunu yaptığım DDI Akademi’de sanat ve felsefeye dair niş ve çok verimli atölyeler, eğitimler düzenliyoruz. Lento Dergi’de yazı işlerini yürütmeye devam ediyorum.
Söyleşimizi bitirmeden önce sizin eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Sosyal bilimlere ve sanata hak ettiği değerin verileceği günler diliyorum hepimize!
Vakit ayırdığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Sizi tanımaktan çok mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim.
bsr recyclinghof berlin a rel="dofollow" href="https://www.vurgec.com/kategori/canta" title="Çanta">Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası