Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası Atlet Külot Jartiyer Tanga Jüpon Body Büstiyer
Biraz kendinizi tanıtır mısınız?
Merhabalar ben Gülselin KARTAL. 1987 yılında Batman’da doğdum. İlkokulu Ankara’da Tahsin Şahinkaya İlköğretim Okulunda ve Alanya Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okudum. Çocuklara olan sevgim ve öğretmen olma hayalim ile Alanya Anadolu Meslek Lisesindeki öğrenimimden sonra Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünü seçtim. 15 yıldır okul öncesi öğretmeniyim. Muğla Milas’ta yaşıyorum. 6 buçuk yaşında bir kızım var.
Hem alanımda yaşanan gelişmeleri takip etmek hem de kendime yeni şeyler katmak için çeşitli kurslara katıldım, farklı hobiler edindim. Bir buçuk sene kadar önce çocuk kitapları yazmak için eğitimler almaya başladım. Bu aşamada fark ettim ki, okumak kadar yazmak da benim için bir tutkuymuş…
Yazarlığa heveslendiğiniz ilk anı ya da dönemi anımsıyor musunuz? Sizi böyle meşakkatli bir yolculuğa çıkartan etkenlerden bahseder misiniz?
Az önce söylediğim gibi okumayı çok seven bir çocuktum. Boş zamanlarımda ansiklopedi okumuşluğum bile oldu. Etkisinde kaldığım kitapların üzerine düşünürken o kitabı kendim yazdığımı hayal ettiğimi hatırlıyorum. Ayrıca ilkokuldan beri edindiğim süslü defterler ve kağıtlara şiirler yazardım. Zamanımızın çok bilindik kitaplarından “Bir Genç Kızın Gizli Defteri” gibi günlükler tutardım.
Meslek hayatımda da bolca çocuk kitabı okuma şansım oldu. Üzülerek söylüyorum ki, okuduğumuz Türk yazar kitabı yok denecek kadar az. Yabancıların da kültürleri gereği ya da çeviri hatalarından kaynaklı uygunsuz içeriğe sahip kitaplarla çok karşılaştım. Beni yazmaya iten sebeplerden biri bu oldu diyebilirim.
Kızıma da çok küçük yaştan beri her gece yatmadan önce kitap okurdum. Bir zaman sonra kendim hikaye anlatmaya başladım. İnteraktif şekilde anlattığım hikayeler çok ilgisini çekiyordu. Yazmaya başlamamdaki ikinci ve en büyük sebep bu oldu.
Mesleğiniz size yazarlıkta ne kazandırdı?
Çocuklarla her an birlikte olduğum için nelerden hoşlandıklarını, nelere güldüklerini çok iyi gözlemleyebiliyorum. Ayrıca yaptıkları hareketler, söyledikleri komik cümleler, yaptıkları kelime hataları gibi şeyler de bir anda ilham verebiliyor bana. Onlara bolca okuduğum için de ne tarz hikayelerin ilgilerini çektiğini görebiliyorum. Yazdığım hikayelerde de çok büyük etkileri olduğunu düşünüyorum.
Edebiyatın diğer sanat dallarıyla olan ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir yazar olarak sinemayla, resimle, heykelle, müzikle nasıl bir yakınlığınız, bağınız var?
Bütün sanat dallarının ortak özelliğinin hayal gücü olduğunu düşünüyorum. Hayatıma dokunan, güzel mesajlar veren ve ruhuma iyi gelen her şey ile bağ kurabilirim. Edebiyat da bu sanat dallarından en geniş olanı bence. İnsanı hayal denizinde yüzdüren, ruhuna iyi gelen bir yerde.
Okuduğum bir kitabın filmini izlediğimde çoğu zaman hayal kırıklığı yaşıyorum. Hayalimde canlandırdığım karakter ve mekanlar sinemada çok farklı yansıtılmış olabiliyor. Bunun dışında sinema konusunda ilgiliyim. Müziğe gelince, ilk volkman çıktığından beri müzik olmadan yaptığım çok az şey vardır. Çizim yapmayı da seviyorum. Hatta sonraki projelerim için bu konuda eğitim almaya başladım.
Çocuk edebiyatına yönelmeniz nasıl oldu? Çocuk edebiyatına nasıl bakıyorsunuz? Bu bağlamda neler yapmak gerekir? Bir eğitimci olarak, çocuk roman yazarlığı konusunda neler söylemek istersiniz?
Çocuk edebiyatı sınırsız hayal gücünü de beraberinde taşıyor. Hiçbir çocuk, yazdığınız bir öyküde gerçek dışı olaylara “Hadi canım sen de!” demez. “Vay canına!” der. Yani istediğinizi istediğiniz yerden anlatabilirsiniz.
Resimli çocuk kitabından çok, çocuk romanları ve bölüm kitapları alanında Türk yazarların çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bu alana, günümüz sorunları ile ilgili konulardan oluşan bir seri yapma planım var.
“Hazel ve Lemur” kitabınızdan bahsedebilir misiniz? Bu kitabı yazarken nereden esinlendiniz?
Hazel kızımın ismi. İlk kitabımda ona bir hatıra bırakma amacım vardı. Lemuru ise, çok bilinen bir hayvan olmadığı için tercih ettim. Bütün çocuk kitaplarının kahramanları ayı, tavşan, kedi, köpek gibi bilindik hayvanlar. Bunların aksine yeni bir hayvan girsin dünyalarına istedim.
İlk satırlarını yazarken, şiir gibi aktığını hissettim. Kızıma okuduğumda, bir kaç cümle devam ettirdi. Ahengi yakaladıktan sonra kalan satırlar birden kalemimden aktı. Aralarda yine kızımdan fikir ve yorum aldım.
Kitap fuarlarını takip edebiliyor musunuz?
Son zamanlarda maalesef kitap fuarlarına gidemedim. Hem başka yazarlarla tanışmak, hem de yeni kitaplar almak için en kısa zamanda yakınımda yapılacak kitap fuarlarına gitme niyetindeyim. Yayınevinin de bir standı olursa orada, daha ne isterim…
Yeni çalışmalarınız var mı? Şu an neler yapıyorsunuz?
1 yıl önce katıldığım yaratıcı yazı akademisine devam ediyorum. Ortak amaca sahip olduğum insanlarla bir arada olmak beni daha çok teşvik ediyor. Eğitim sahibi hocamız da her geçen gün bilgilerimize yenisini ekliyor. Geri bildirimler ile yaptığımız kitap okumaları ile kalemimin daha da güçleneceğine inanıyorum.
Yani yazmaya devam ediyorum. Birçok dosyam hazır şekilde. Umarım ilerleyen zamanlarda yeni projelerimi de hayata geçirmiş olacağım.
Kütüphanenizi oluştururken nelere dikkat edersiniz? Yeni bir kitap seçerken ölçüleriniz nelerdir? Yoksa kitaptan çok, belli yazarları belirleyerek, onların eserlerini seri olarak takip etmeyi mi tercih edersiniz?
Kesinlikle seri kitap aşığıyım. Devamını ya da baş kahramanın yeni yaşayacağı macerayı merak edip aldığım bir çok kitap var. Genel olarak bilim kurgu, polisiye, macera okumayı sevsem de; son zamanlarda daha çok çocuk kitapları ile doldu kitaplığım. Bu alandaki kitaplıklarda yer almak için özgün konular, daha uygun bir anlatım dili ve yaş grubunun ilgi alanları konusunda kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum.
Yazarlık zor mu, kolay mı?
Bu konuda bir yorum yapabileceğimi düşünmüyorum. Ama bu işe girmek isteyenler için bir iki ufak tavsiye verebilirim. Öncelikle anlatmak istediğiniz özgün bir derdiniz var mı, buna karar vermelisiniz. Bu derdinizi kime anlatacağınıza da. Sonrasında bolca okuyarak ve doğru eğitimlerle kendinizi geliştirerek yola devam etmelisiniz. Her gün 3 sayfa yazma uygulaması yazar adayları için oldukça önemli.
Gerçekten yürekten isteyen ve gelişime açık insanlar için tüm zorluklar kolay olur…
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Öncelikle bana bu fırsatı tanıdığınız için çok teşekkür ederim.
Ayrıca bana ilham kaynağı olduğu için kızıma, her zaman destek olduğu için eşime ve aileme de teşekkür etmek isterim.
İçinde bulunduğum akademinin tatlı eğitmeni Duygu hocama, bu yolda ilerlememde vesile olan tüm arkadaşlarıma da kocaman bir teşekkür iletiyorum.
Kitabımın ilk baskıya girdiği dönemde Milas’ta yaşayan, sma hastası bir bebeğimiz için tüm geliri bağışlamaya karar vermiştim. Çok şükür kendisi ilacına kavuştu. Fakat benzer şekilde yardıma ihtiyacı olan birçok çocuğumuz var. Hazel ve Lemur kitabının tüm gelirinin bağışlanacağını buradan duyurmuş olayım. Hem şiir tadında sıcacık bir hikaye okumak hem de bir çocuğun hayatına dokunmak isteyen herkesi kitabımın sayfalarını çevirmeye davet ediyorum.
bsr recyclinghof berlin a rel="dofollow" href="https://www.vurgec.com/kategori/canta" title="Çanta">Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası